Една вечер в Италия

Петстепенна дегустационна винена вечеря се състоя на 22 януари 2013г. в ресторант  Медитеранео в центъра   на столицата.

За по емоционална,атрактивна и полезна вечеря се включиха шест звезди. Всеки един от тях завладян от магията на изкуството допринесе за доброто настроение на вечерта.

22.1.13g.Edna_Vecher_v_ItaliaВъв винената вечеря бяха представени част от портфолиото на фирма Винита, която внася в България италиански вина. Сомелиерите който представяха вината на вечерята се занимават от дълги години с виното. И двамата са доста богат професионален опит в представянето на храни и напитки. Взаимно се допълваха при представянето на вината като даваха все повече информация както за вината и тяхната технология и описания така и за храната приготвена от шеф готвачите. За краткото време което мина много бързо, Доменико Фебиано и Михаил Марковски упяха да грабнат вниманието на всички присъстващи гости.

Като Шеф готвач в ресторант Mediterraneo Петър Мишков представи по най-добрия на начин ресторанта,  кухнята и екипажа с който ежедневно твори.

Гост готвачите на вечерта Джузеппе Турла,който е Шеф готвач на сицилиански ресторант La piccola casa и Румен Москов – Су-шеф Cinecitta Osteria Italiana бяха не по малко допринесли за удоволствието от храненето.

Ето и съчетанието на виното и храта:

Пате от костур и просеко, облечено в спанак
с чаша Просеко „Тревизо” екстра драй, Маскио, Венето, Италия

Сьомга, маринована в мед и бяло вино Арнеис с блини от коприва и меко сирене с чаша Роеро Арнеис 2009, Батасиоло, Роеро, Италия

Крем супа от червено цвекло с вино барбера от Асти, стебла от целина и карпачо от октопод с чаша Барбера от Асти „Анте” 2009, Ка’Бианка, Пиемонте

Мариновано в червено вино примитиво филе от елен, сервирано с финокио и полента с трюфели с чаша Примитиво Саленто „Артас” 2008, Кастело Моначи, Пулия

Трио десерти, приготвени с Марсала:

Шоколадови вариации пана кота с горски ягоди и редуцирана марсала
Профитероли с лешников крем и мус от шоколад и марсала
Бонбон от ядки и сушени плодове с карамелизирана марсала
с чаша Марсала „Тарга 1840” 2001, Грило

Удоволствието от вечерта бе изразено и от съорганизаторите и от всички гости на :

„Пет степенна дегустационна винена вечеря

Пет италиански ястия,приготвени с

Пет отлични италиански вина, поднесени с

Пет чаши от същите вина “