“ Дефиле на младото вино в Стария Пловдив “ – 2013

За поредна година Българска Асоциация на Професионалните Сомелиери организира посещение от 23 до  24 ноември на изложението „Дефиле на младото вино в Стария Пловдив“ за 2013 година. 

По време на празника на младото вино БАПС организира и поредната си Национална Среща на Клубовете, която като програма ще бъде идентична на миналогодишната. Всички клубове ще получат програмата от съответния Координатор и Сътрудник. За въпроси по организацията на събитието ще останем на разположение в посочениете контакти на сайта. 

В уютната атмосфера на възрожденските къщи ценителите на виното могат да се насладят на достойнствата на традиционната българска напитка, която още от древността прославя плодородните ни земи и майсторите-винари. 

Основни акценти в събитието са „Дните на младото вино“, съпътстваща културна програма с концерти, изложби, филмови прожекции и др., със свободен вход за посетители.

От понеделник до четвъртък в централни места на града се организират културни събития на свързана с виното тематика. През цялата последна седмица на ноември, танцьорите показват древни ритуали и танци, художниците и фотографите организират изложби на произведения, посветени на виното и създадени с продукти от грозде, а музикантите се вдъхновяват от неговата сила. 

Като допълнителни събития са „Вечерите на младото вино“ – вечери с известни готвачи, в знакови пловдивски ресторанти, в рамките на които се дегустират комбинации от храна и вино. Организира се съпътстваща образователна програма с лекции, семинари и представяне на книги на винена тематика.

„Вечер на майсторите на виното“, е специално организирано събитие , на което се обявяват наградите за най-добрите млади бели, червени и розе вина. Най-високата награда е „Златен рицарски граал“. Съществуват и „Награди на посетителите“, които се определят въз основа на резултатите от анкетните карти, които всеки дегустирал попълва за бяло, червено и вино розе.

По време на празника на младото вино Българска Асоциация на Професионалните Сомелиери организира и поредната си Национална Среща на Клубовете, която като програма ще бъде идентична на миналогодишната. Всички клубове ще получат програмата на имейлите на съответния Координатор и Сътрудник. За въпроси по организацията на събитието ще останем на разположение в посочениете контакти на сайта.