Курс по сомелиерство в София през март 2019

Добре дошли в сайта на Асоциация на Сомелиерите в България – АСБ и Българска Асоциация на Професионалните Сомелиери – БАПС!

Години наред ние предлагаме обучения по сомелиерство в цялата страната. Независимо дали се интересувате от виното като любител или професионалист, това е мястото за вас.

Освен тематични дегустации, презентации, винени вечери, частни и фирмени образователни лекции, индивидуални и групови винени турове, консултации и изготвяне на лична колекция с вина, АСБ и БАПС провежда и обучения. Видовете предлагани са както за професионално ангажирани, така и за любителите на божествения еликсир.

Във втората половина на месец март 2019 г. асоциацията ни организира обучение по сомелиерство в  гр.София с лектор г-н Михаил Марковски, който е председател на АСБ и БАПС!

Michael MarkovskiПрофесионална кариера: 16 години Банкетинг Мениджър в Шератон София Хотел Балкан; Хотел „Феста Барсело Премиум София“. Той е първият българин взел участие в международен конкурс за титла „Най- добър сомелиер на света“ Атина 2004. Преподавал е: сервиране и технология на напитките в „Швейцарски колеж за хотелиерски мениджмент“, „Европейски колеж за хотелиерски мениджмент“ София. Преподавател е по сервиране и предлагане на вино към Асоциация на професионалните гимназии в България, повече от 10 години е жури на регионалните и националните състезания “ Панорама на професионалното образование в България“ организирани от МОН, HRC кулинарна академия в София. Oрганизатор е на конкурсa “ Сомелиер на годината „.

Курсът е насочен е за любители, хора с отношение към виното, храната и удоволствието от правилното им съчетаване. Обучението е базисно и засяга темите: история на виното, лозарство, винарство, винени региони, органолептичен анализ, дегустация, температурен режим, съхранение, сервиране, декантиране, съчетание на вино и храна, модни тенденции.

Датите за курса са 23 и 24 март 2019 г. ( събота и неделя ) от 11:00 до 16:30 ч. Мястото на провеждане се изпраща до всички предплатили курса на 19.3.2019 г.

За да се запишете, моля изпратете вашето запитване на имейл адрес: sommelierbgcoordinator@gmail.com . Записванията са до 15 март 2019 г. ( включително ). Телефонен номер: +359882294690

Оставащи места: 0 бр. Моля проверете следващите дати за свободни места:

Курс по сомелиерство в София през април 2019

Курсовете се провеждат при минимум 10 записали се!

Програма

от           до           Първи ден

11:00     13:30     Теория

13:30     14:00     Пауза

14:00     16:30     Теория и практика

от           до           Втори ден

11:00     13:30     Теория

13:30     14:00     Пауза

14:00     16:30     Практика

Ще научите:

Как се е развило винарството през годините

Какви са тенденциите в процесите на производство

Какво да търсите във виното

Как се дегустира вино

На каква темпрература се консумират видовете вино

Какви чаши са най подходящи за видовете вино

Как да изберем вино от рафта

Церемонията по декантиране и неговата цел

Да декантирате вино

Правилното съчетаване на вино и храна

Ще получите:

При участие и в двата дни на обучението се издава сертификат

Индивидуална консултация по време на обучението

10 % отстъпка ако организираме ваше мероприятие

Материали за водене на записки

Базисни знания и умения в сомелиерството

Дегустация както на типично български сортове грозде, така и на международни, предлагащи се на българския пазар.

В обучението ще имате възможността да опитате както типично български, така и международни сортове грозде и вина от избите: Винарна Черноморско Злато Поморие, ВИ Мараш, ВИ Логодаж, ВИ Едоардо Миролио, ВИ Афузов, Либера Естейт, ВИ Златен Рожен, Шато Сунгурларе, ВИ Братя Минкови, Винарска изба Рупел, Винарна Братанови, ВИ Вила Мелник, Вносител Винита, Вносител Профтрейд

За професионалното обучение програмата е по натоварена и като време и като тематики. Всикчи желаещи могат да се свържат с нас на имейл адрес: sommelierbgcoordinator@gmail.com

Желателно е всички участници да са с удобни дрехи и без автомобил във вторият ден от обучението.

За момента разполагаме с ограничен брой места, затова по време на курсовете не се допуска присъствието на други лица, освен курсистите, които са регистрирани и заплатили за курса.