Национална Кулинарна Купа България 2011

НАЦИОНАЛНА КУЛИНАРНА  КУПА БЪЛГАРИЯ 2011 – IV издание

се проведе на 13 и 14 май 2011 г. с любезното съдействие на „Международен панаир Пловдив” АД и Община Пловдив

Кулинарна купа на българия 2011Национална  Кулинарна Купа България 2011 е най-голямото кулинарно състезание провеждано на територията на Република България, даващо изява на готвачи и сладкари от цялата страна да покажат кулинарни умения и да премерят сили.

За първи път тази година  част от състезанието  беше категория карвинг , която се  организира съвместно с Българска Асоциация по карвинг.

Организатор на мероприятието е Българска Асоциация на Професионалните Готвачи (БАПГ), която има любезното съдействие на управата на Международния Панаир гр.Пловдив.Партньор на събитето Съвет по Туризъм Пловдив.

Състезанието се проведе и журира при стриктно съблюдаване на правилата на Световната Асоциация  на Готварските Гилдии /WACS/.

Целта на конкурса е да демонстрира таланта на най-добрите майстори кулинари в  България,които създават своеобразни стандарти за кулинарно майсторство в нашата страна.


По време на двудневното състезание на Българска Асоциация на Професионалните Сомелиери и беше предуставено място за изграждане на щанд за представяне на изби. С любезното гостоприемство на Кулинарна Купа на България и Българска Асоциацията на Професионалните Готвачи представихме избите : Винарска изба Тера Тангра, Винарска изба Логодаж, Винарска изба Малката Звезда и Черноморско Злато Поморие.

И в двата дни на състезанието всички гости на Международен Панаир Пловдив и Кулинарна Купа на България имаха възможността да опитат вината на подбраните от БАПС винарски изби заедно с храната приготвена от останалите участници в мероприятието.

Източник:

Българска Асоциация на Професионалните Готвачи