Регионално състезание „Най-добър млад барман, сервитьор-сомелиер, готвач, хлебар-сладкар“ Велинград

15-16.3.13g.Regionalno_VelingradOрганизация, стил и класа. Това показаха като организатори на 15 и 16 март 2013г в Регионално състезание „Най-добър млад готвач, сервитьор – сомелиер, барман и хлебар-сладкар“  ПГИТ „Алеко Константинов” в хотел „Свети Спас” – Велинград

15-16.3.13g.Regionalno_VelingradВ голямото съревнование взеха участие повече от 60 ученика от 21 учебни заведения от Централен и Югозападен район на България. В категориите за най-добър млад готвач, барман, сервитьор и сладкар се състезаваха най-добрите от общо 6 области – София, Благоевград, Кюстендил, Пловдив, Смолян, Пазарджик и разбира се – Велинград.

15-16.3.13g.Regionalno_VelingradОценяващите в професията сервитьор – сомелиер от Българска Асоциация на Професионалните Сомелиери бяха: Анастас Згурев координатор за гр. Пловдив, Николай Караколев, Катя Бакиева – Генерален Координатор на асоциацията и Президента на БАПС Михаил Марковски. Журито в останалите специалности бяха от Българска Асоциация на Барманите, Българска Асоциация на Професионалните Готвачи и Българска Асоциация по Карвинг.

15-16.3.13g.Regionalno_VelingradПред екипа ни помощник директорът Снежана Похлупкова сподели, че велинградската гимназия има опит в провеждането на състезания и от национален мащаб, затова са убедени в успеха и на този форум. В действителност ПГИТ „Алеко Константинов” получи множество поздрави и обра овациите на присъстващите в пет звездния хотел за отличната организация и постигнатите резултати.