Rose Wine Expo 2013

Наградата на БАПСНа 1 и 2 юни 2013 г. в най-старата културна институция – Народно Читалище „ИСКРА” 1860 отваря врати дългоочаквания ВИНЕН САЛОН, на който ще участват 25 винарски изби от всички винени региони на България. Форумът ще предложи на гостите си над 250 вина за дегустация под формата на базар-изложение.

35 розета от реколта 2012 и 7 дебютни розови вина в надпревара за Златния киликс на III-тия Национален Конкурс за най-доброто Розе. Ден преди изложението ще се проведе и оценяването на всички вина предуставени от избите за конкурса.

Вината оценяват специалисти-енолози,сомелиери и винени журналисти, които в ежедневието си постоянно се срещат с елексира.

ROSE WINE EXPO 2013 ще презентира Куба гурме – напитки, вкусове и аромати от Слънчевия остров. Всички ще имат възможност да се докоснат до пурата като култура и дух с всички елементи по избор, палене, поднасяне, дегустация и детайли за пурата.

Програмата включва разнообразни арт-събития,много музика и танци. Не винаги може да видите толкова изкуства на едно място. Естествено ще започнем с изкуството в производството на розе, рисунки с виноиконописец, рисуване върху бутилки и чаши за вино, джаз вариации – пиано, цигулка и флейта, сопрано, спортни танци ….

ПОСЕТЕТЕ ROSE WINE EXPO-KAZANLAK 2013 г. истински празник на сетивата и радостта от живота. На 1 и 2 юни във Фоайетата на Читалище „ИСКРА“ от 10:00 до 20:00ч. Вход свободен.