Регионални състезания на МОМН за 2011 година

На 25 и 26 февруари 2011 година се проведоха регионалните състезания за “ Най-добър млад барман, сервитьор-сомелиер, готвач и хлебар-сладкар“ в които Българска Асоциация на професионалните Сомелиери взе участие в журирането.

За трета поредна година се провеждат регионални състезания като всяка година се организират в различни градове разпределени от МОМН. Този път домакини в надпреварите за националния конкурс бяха градовете с училища : гр.Стара Загора – Професионална Гимназия по облекло и хранене “ Райна Княгиня“, гр.Велико Търново – Професионална Гимназия по Туризъм “ Д-р Васил Берон“, гр.Банкя – Професионална Гимназия по Туризъм “ Алеко Константинов“.

В състезанията участваха 57 училища с паралелки „Туризъм“ от цялата страна с над 140 състезатели във всички категории.

Класиралите се на първите три места във всяка паралелка от трите регионални състезания отиват на Национално състезание в “ Панорама на Професионалното Образование “ което ще се проведе от 20 до 22 април 2011г. в град Варна.

25-26.2.11g.Regionalno_sastezanie

Регионалните както и Националните състезания се подкрепят от работещи в тази насока асоциации. Партьори за журирането на състезанията на МОМН в професиите “ Барман „, “ Сервитьор – Сомелиер“, “ Готвач “ и “ Хлебар – Сладкар “ са:

–  Г-жа Весела Славчева – “ Карвинг „

–  Българска Асоциация на Барманите

–  Българска Асоциация на Професионалните Сомелиери

–  Българска Асоциация на Професионалните Готвачи