Клуб Сортида присъства на „Дефиле на младото вино в Стария Пловдив“ за 2011г

26.11.11g.Defile_na_mladoto_vinoС колоритно Дионисиево шествие стартира четвъртото издание на „Дефиле на младото вино“ 2011. Празникът започна на площада пред Община Пловдив с изпълнения на ансамбъл „Тракия“, който поведе участниците и гостите на събитието, заедно с рицарите от „Европейския рицарски орден на виното“ от площада пред общината по Главната улица до лапидариума в Стария град. Там се извърши символичния ритуал по отварянето на „Бъчва на младото вино“.

На празничната сцена за доброто настроение на присъстващите допринесоха хор „Евмолпея“, танцьорите от „Танцово студио Дуенде“, певиците от „Вайя Квартет“ и ансамбъл „Тракия“. Откриването завърши с кръшно българско хоро, след което рицарите от „Европейски рицарски орден на виното“ поведоха посетителите на обиколка и дегустация при 25 винарски изби, разположени в 8 старинни къщи и 2 ресторанта в Стария град.

26.11.11g.Defile2011В така добре организираното мероприятие за поредна година се включи Любителски Вино Клуб „Сортида” – Разлог. Към виненото пътешествие за първи път групата беше подкрепена и от кмета на гр.Разлог – г-н Красимир Герчев, който изцяло подкрепя целите и идеите за срещите на клуба.

 Дегустациите на младото вино са част от винената култура и възможност за производителите да рекламират и продават своята продукция. Художниците имат възможност да организират пленери и изложби на произведения, посветени на виното и създадени с продукти от грозде. Литераторите могат да организират четения на текстове, посветени на виното, а музикантите да се вдъхновят от неговата сила.

Източник: www.news.plovdiv24.bg