Декантиране на участниците в Регионален конкурс “ Сомелиер на годината “ 2014 в град Варна

На 15 март във Варна се проведе четвъртият полуфинал на националния конкурс Сомелиер на годината 2014. В него за правото на бъдат финалисти се бориха трима сомелиери от Североизточна България, които успешно са преминаха успешно през първия етап на конкурса он-лайн тест и казус, както и първата задача от Регионалното състезание сляпа дегустация на 8 вина от цялата страна. Домакин на събитието е любимият на много поколения и гости на града ресторант Хоризонт.

Georgi KirovВъв втората задача на Регионалният конкурс „ Сомелиер на годината ” 2014 в град Варна  за претендентите е индивидуално предлагане,сервиране и декантиране на вино. В тази задача участниците имаха определени критерии по който бяха оценявани от пряко свързано с виното жури. Всеки един от състезателите имаше  възможността да покаже своите знания и умения по отношение на представяне на виното, технически стъпки при сервирането и поясняване на целта на декантирането.

Yordan Adolfov

В декантирането участие взеха Георги Киров който е мениджър на Коктейл Бар Cheers, Йордан Адолфов – служител на Hotel Management и Владислав Димитров сомелиер на Sana Park Resort в Св. Св. Константин и Елена. 

Vladislav Dimitrov

Участниците бяха оценявани от жури в състав: Тодор Тодоров, Коста Николов – Косе и Михаил Марковски.

Todor Todorov, Kosta Nikolov - Kose, Michael Markovski

Повече снимков материал можете да намерите на Фейсбук страницата на БАПСBulgarian Association of the Professional Sommeliers – BAPS

Третата задача за състезателите която е заложена в конкурса е представяне на претендентите за „ Сомелиер на годината „ 2014 в регионалният конкурс в реална обстановка пред Негово Величество Госта.