Обучение: Основи на сомелиерството и нов Професионален Клуб в Банско

За пореден път в куротния град Банско Българската Асоциация на Професионалните Сомелиери организира и проведе своя пореден семинар по основи на сомелиерството. От 12 до 14 ноември в хотел Бъндерица. 43 курсисти работещи в различни заведения сервитьори, управители на ресторанти и хотели се обучаваха в kurs.po.sommelierstvoописание, предлагане и сервиране на вино. Беше обърнато специално внимание на техниките за описание и предлагане на вино в условията на заведенията в гр. Банско. Специфични термини за препоръчване на вино – думи и понятия в помощ на клиента, подходящи съчетания на вино с ястия от местната кухня. Бяха разгледани и подробности от психология на потреблението на вино в крайноседмичен и зимен планински туризъм с цел повишаване обема на продажбите.

Паралелно с теоретични познания обучението включваше и практика – дегустации на сляпо, коментар, сравняване на придобити знания и опит.

Лектор в семинарните занятия беше и Димитър Николов, Регионален управител на БАПС за Юго-западна България.

Може да се похвалим че, на този семинар беше обявен и Професионален Сомелиерски клуб Банско което отбелязваме с нови 26 члена на Асоциацията..

Семинарът бе възможен и осъществен успешно благодарение на финансовата подкрепа на спонсорите:

Вила Хисар и Вила Любимец, “Бибендум”, Изба “Румелия’’ – Панагюрище, Винарска изба “Едоардо Миролио’’, Винарска изба Логодаж, „Шато Кайлъка”, Ташков и Ко, Вини Сливен, Домейн Бойар, Осмар Пелин, Винарна Лясковец, Винарска изба „Малката звезда”, Ловико Сухиндол, Вини Бошкилов.

И да не пропуснем домакинът на събитието хотел Бъндерица!