Семинар по сомелиерство в Бургас

Българската асоциация на професионалните сомелиери организира и проведе своя пореден семинар по основи на сомелиерството за свои членове и съмишленици в Бургас . От 12 до 14 ноември 2007 г. в Бистро ’’Понт Евксинт” в обучението взеха участие 23 работещи в различни заведения сервитьори, управители на ресторанти и хотели. Бяха поставени специални акценти върху някои специфични моменти относно придобиването и развиването на психологически умения в предлагането и продажбата на вино, тънкости при сервиране на бяло, червено и  специално вино, поведение пред клиента, поза, речник, дистанция, маниери,препоръчване на вино – думи и понятия в помощ на клиента, съчетаване на вино с подходящи ястия.

obuchenie.v.burgasОсвен теоретични познания обучението включваше и практика – дегустации на сляпо, коментар, сравняване на придобити знания и опит.

Специалното  внимание и насоките в семинара целят  да развиват уменията на обучаващите се в бъдещи дегустатори, презентатори на вино и спиртни напитки и мениджъри.

Семинарът бе възможен и осъществен благодарение на финансовата подкрепа на:

Вила Хисар и Вила Любимец, Бутикова изба ‘’Тодорофф’’, “Бибендум”, Изба “Румелия’’ – Панагюрище, Винарска изба “Едоардо Миролио’’, “Синхронинвест”.