Първо обучение в Ресторант Класик във Велинград

Ресторант Том и Нези Класик се намира в курортния град Велинград, заслужено обявен за SPA столица на Балканите. Изискан ресторант с капацитет 130 места, лятна градина със 120 места, красиво декорирана с много зеленина и цветни лехи и прохладна веранда с 50 места.

5-6.7.2011g.Restorant_KlasikСъс своя уникален и неповторим стил, съчетаващ традиционна и модерна архитектура, ресторантът осигурява комфорт и уютна обстановка за своите гости. За ценителите на добрата кухня предлага специално подбрано меню от българската и средиземноморската кухня. Ястията се приготвят лично от собствениците на заведението от натурални балкански продукти, за да достигнат върховите си вкусови качества и да задоволят и най- изтънчените вкусове. Към ресторанта има хотелска част с луксозно обзаведени стаи и апартаменти. Гостите на хотела ползват отстъпка в ресторанта.

Осланяйки се на дългогодишния си опит и анализирайки изискванията на своите клиенти, собствениците на комплекса сем. Пачалови, създават туристически продукт, в който са вплетени по прекрасен начин българското гостоприемство и кухня и постиженията на европейската гурме култура.

Собствениците държат както на интериора и месните продукти които използват така и професионално обучени кадри които да могат да предложат цялото богатство което се крие зад вратите. Във тази връзка Бългатрска Асоциация на Професионалните Сомелиери се отзова на предложението за обучение на екипа на ресторант Класик.

“ Съвкупноста от предлаганите продукти  на обекта както и познанията за всеки продукт би допринесъл за удобството  и уюта във всеки един гост“- бяха думите на собственицти.

В рамките на два дни  се проведе курс по сомелиерство за екипа на ресторант Класик, някой от темите които включваше бяха : сервиране, отваряне на бутилка вино, декантиране, съчетаване на вино с храна, правилна комуникация с клиента….

В обучението участваха вината на винарска изба Едоардо Миролио, благодарение на които курсистите успяха да отворят бутилка вино по правилата на Международната Асоциация на Сомелиерите.