Студена супа с червена чушка и цвекло. Скариди с мед и риган. Ароматен прасковен десерт …

Mihail Markovski_Orlin Pavlov(1)  Дългоочакваното зимно предложение бе представено на специална дегустация с участието на сомелиера Михаил Марковски на 3 октомври 2012г.

С ексклузивна дегустация в приятната атмосфера на древните руини в хотел „Арена ди Сердика“, бе представена новата реколта Zagorka REZERVA 2012.

3.10.12g.ZagorkaRezerva 2012 След успешното лансиране на лимитираната серия през 2011 г., Zagorka REZERVA 2012 отново ще очарова ценителите на изисканите напитки с характерния си наситен тъмно гранатов цвят, кадифен вкус, и фин боровинков аромат.

Тонът за ексклузивното представяне на дългоочакваната зимна напитка бе даден от Белослава и Орлин Павлов със съвместното им изпълнение на „Всяка година по същото време”. Чрез водещия лайтмотив на песента двамата пресъздадоха очакването за новата реколта Zagorka REZERVA 2012.

Гостите на събитието имаха възможността да усетят богатството на вкуса на изкусителната напитка по време на специална гурме-дегустация, водена от експерта Михаил Марковски, Председател на Българската асоциация на професионалните сомелиери.

Менюто за вечерта беше създадено от него и включваше селекция от подбрани хапки, които дадоха възможност за демонстриране на отличителните вкусови качества на Zagorka REZERVA 2012.

Студена супа с червена чушка и цвекло. Скариди с мед и риган. Ароматен прасковен десерт..…..

Създадена от ценители за ценители, Zagorka REZERVA бе представена за първи път през зимата на 2011 г. като новаторска напитка без аналог в България. В своя първи сезон на пазара тя спечели много почитатели и международно признание – златен медал за качество от 51-то издание на престижното изложение MONDE SELECTION.

“Zagorka Rezerva е иновация, която е истински пробив на българския пазар, тъй като е единствена по рода си в бирената категория.

След успешния старт миналата година ние искаме и през новия сезон да поднесем превъзходно вкусово изживяване за нашите консуматори“, каза г-н Рууд ван ден Ейнден, Изпълнителен директор на „Загорка“ АД. „Радваме се, че вече можем да представим новата реколта Zagorka REZERVA 2012, която ще се превърне в перфектният завършек на предстоящите зимни вечери”, допълни г-н Рууд ван ден Ейнден.

3.10.12g.Orlin_Pavlov_Ruud van den Eijnden   С новото издание на Zagorka REZERVA, „Загорка” АД затвърждава позицията си на лидер в иновациите на пазара, като създава вкусове, специално разработени да задоволят предпочитанията на българските потребители.

След лансирането на Zagorka FUSION, Zagorka REZERVA 2011 и 2012, компанията ще продължи да работи за разширяване на бирената категория в България.

Информация за продукта: Zagorka REZERVA 2012 е лимитирана серия бира, която се отличава с тъмногранатов цвят, кадифен вкус и оставя запомнящ се послевкус с умерена сладост и боровинкови нотки. 3.10.12g.Orlin_Pavlov_i_Beloslava  Тя е с 6% алкохолно съдържание, слабо газирана и с мека пяна. Освен два вида хмел, в производството й са вложени и екзотичните карамел и кафе малц.

Плътното тяло съчетава екстракт от боровинка, който придава изискания цвят, и изненадващ аромат и послевкус на горски плодове. Zagorka REZERVA 2012 притежава лека стипчивост и добра прозрачност, с което се отличава от традиционните тъмни бири.

За да е пълно удоволствието от Zagorka REZERVA 2012 е препоръчително да се сервира в подходяща чаша на високо столче, охладена между 5 и 8 градуса. Препоръчва се първо да се дегустира малко количество от напитката, за да се усети богатата палитра на вкуса и лекия боровинков аромат. След това се долива желаното количество и се консумира, за да се усети послевкуса на свежи горски плодове.

Източник: www.viewsofia.com