Семинарът ни в Стара Загора на 24 април 2009г

Първо теорията, въпроси, отговори….

Zagora-24.4Семинар на Координаторите на Българска Асоциация на Професионалните Сомелиер от 12 града и представители от цялата страна, се събраха на работна среща за подобряване на кординацията в дейността на организацията в насока по-добро партниране с винопроизводители и търговци на вино и напитки. Тематиката на срещата засегна основни задачи интересуващи и двете страни.

По време на Вечерният Прием Коктейл присъстваха не само собственици, търговски директори,регионални представители на винарски изби, а и представители на община Стара Загора.

Една от основните теми засегнати в семинарът ни бе “ Винен Туризъм “ . След едно проучване на БАПС от туроператорски агенции предлагащи “ Винен Туризъм „, се ентусиазирахме да представим на Координаторите и Сътрудниците ни какво се очаква от туристите в такъв вид туризъм.

stara zagora-24.4С много краткото време отделено във вторият ден на срещата ни посетихме избите Едоардо Миролио и ветровитите хълмове Уйнди Хилс.

При посещениянта и на двете изби предлагащи различни стилове вина участниците се срещнаха и с производствените помещения на избите. По време на обиколките опитахме и вината на съответните изби в залите им за провеждане на дегустации. Срещата с производителите ни даде възможност да се запознаем с работата и дейностите им което ни даде възможност за съвместни събития за бъдеще.

Тук е мястото от името на всички участници в тура да изкажем Благодарност към Едоардо Миролио и Уйнди Хилс за гостоприемството и условията за “ Винен Туризъм „.

Така приключи вино тура, а след това отново продължихме с останалите заложени теми в семинара.