Тематика „Сира“ в клуб Сортида гр. Разлог

Този път темата на дегустацията на 29 март в ресторанта на хотел “Папи” в Разлог събра повече от 28 души,членове на нашия любителски клуб, преподаватели от Професионална гимназия по туризъм и хранителни технологии, наши приятели и винолюбители. Целта ни беше да покажем различни технологии на отглеждане на един сорт грозде и отражението му в качествата на виното и избрахме Сира .Sirah wine

За нашия клуб вече е традиция да избираме за “Добре дошли” на гостите си, нещо по-специално, което не очакват и би ги изненадало приятно. Затова избрахме да започнем с коктейл на основата на пелин от “Винпром-Лясковец”. След това дегустирахме “Розе” от Сира на “Вила Любимец”, реколта 2007 г.; “Сира” на „Славянци Естейт”, 2006 г.; “Сира” на “Винпром-Карнобат”, 2007 г.; “Сира Selektion” на “Вила Любимец”, 2007 г.; “Сира Incantesimo” на Винарска изба  “Логодаж”, 2007 г.; “Сира Yatrus” на “Тера Тангра”, 2007 г.

В тази дегустация при съчетаването на виното с храна успяхме да изненадаме гостите си с дегустационните хапки, които включваха разложки суджук, филе елена, луканка, червено цвекло с козе сирене и пресен лук, крутони в зехтин, моцарела, ементал и бяло сирене.Съчетанието на храната и вината впечатли всеки един от гостите, както и управителя на х-л „Папи” г-н Петър Манов. Много добре се приеха не само вината, но и храната, подбрана към тях.