Започват надпреварите за Сомелиер на 2014 г.

До 18-ти януари всички желаещи могат да се включат в надпреварата за титлата „Сомелиер на годината“. Заявката за участие може да се намери в сайта на конкурса thebestsommelier.com/ .

"Sommelier of the Year" 2014
Всеки регистрирал се участник ще получи на посочения от него email адрес точни инструкции, уникален номер за регистрация и линк към теста за попълване. Теста може да бъде положен в удобно време в датите между 20-25 януари/ в режим он-лайн. Отговори на всички въпроси относно начина на полагане, попълване и изпращане на теста ще намерите в инструкциите. 
Времето за попълване на теста е от особено значение. Всеки участник има само една възможност за отговор на един въпрос в рамките на посоченото време. В случай, че се откаже да отговори, теста автоматично преминава на следващия въпрос и липсата на отговор не носи точки. През цялото време всеки състезател ще може да наблюдава как тече времето.

Теста е разделен в четири „Секции, като първите три са свързани с отговаряне на различни въпроси, а четвъртата представлява решавене на казус по зададена тема/ситуация. За 3 часа под формата на есе участникът трябва да даде отговор. Всички участници, положили писмения тест получават Сертификат за положен тест на Националния конкурс „Сомелиер на годината 2014“, който ще може да бъде изтеглен и отпечатан в он-лайн режим веднага след неговото полагане. 
Резултатите от теста ще бъдат изпратени лично на всеки участник на посочения от него имел. След приключване на първия етап на конкурса на сайта ще бъдат публикувани верните отговори на теста и отговорите по казуса, които са получили най-голям брой точки, респ. най-висока оценка. Наградите за финалистите и носителя на титлата „Сомелиер на годината“ ще бъдат официално обявени преди началото на регионалните конкурси!

Списание Твоят Бизнес