Сляпа дегустация на претендентите за Регионален конкурс “ Сомелиер на годината “ 2014 в град Бургас

Tasting Challenge Burgas 2014

На 16 март във Бургас се проведе петият полуфинал на националния конкурс Сомелиер на годината 2014. В него за правото на бъдат финалисти се бориха шестима сомелиери от Югоизточна България, които успешно са преминаха през първия етап на конкурса он-лайн тест и казус. Домакин на събитието е Гранд Хотел Приморец.

Tasting Challenge Burgas 2014

Динамичното развитие в света на виното не подминава и Бургас в него участие взеха Дойно Червенков от ресторант Луксор, Христина Христова от ресторант Нептун, Христо Щерев от Розе, Атанас Тонев от Бар Барселона и Руска Димова от ресторант Златната рибка.

Tasting Challenge Burgas 2014

Първата задача за състезателите в регионалният конкурс е сляпата дегустация на 8 вина от цялата страна. Описание на вината и препоръка за храна към всяко едно от вината дадоха претендентите за едно бяло пенливо вино,едно пенливо розе, две тихи бели вина, две тихи розе вина и две червени. Своите оценки участниците дадоха в съобразени с международните правила дегустационни таблици.

Tasting Challenge Burgas 2014

Втората  задача от надпреварата за кандидатите в Регионалният конкурс е декантиране на червено вино. Очаквайте скоро и повече снимков материал за представянето на състезателите в декантирането пред жури.