Мисис Вселена 2011

27.8.11g.MisisUniverseВ комплекс „Кайлъка“ край Плевен снощи се състоя официалната церемония по награждаването на „Мисис Вселена 2011“. Делегатки от 5 континента дефилираха в три тура – в еднакви рокли и бижутата на Oliver Weber, в банските костюми Lizabel, изработени специално за случая, и в официални вечерни рокли от различни дизайнери, избрани от тях самите.

27.8.2011g._Misis_UniverseЕлегантна винена вечеря, подготвена с помощта на Българската Асоциация на Професионалните Сомелиерите в лицето на председателя Михаил Марковски запозна гостите с българските вина от селектираната Сомелиерска Селекция на Асоциацията – Кантина Булгара. 

27.8.11g.Misis_UniverseЕдно от основните събития на форума ще бъде международната кръгла маса на тема „Домашното насилие”, организирана съвместно с Европейската асоциация за защита на правата на човека – България като част от дългосрочната програма „Не на агресията”, която организацията развива от няколко години. Не случайно едно от основните изисквания към участничките във форума e, освен да са красиви и омъжени да бъдат и активно ангажинари в обществено значими каузи.

27.8.2011g.Misis_Universe_2011Една от най-атрактивните вечери ще бъде тази на нациите, когато делегатките ще представят национални традиции и костюми от своите страни. С българския фолклор и уникални танци ще ги запознае първата коронована Мисис Баба – Капка Амзина. За дамското им самочувствие и комфорт ще се погрижи компания Refan, която ще ги поглези с пълна спа колекция на основа на българско розово масло. Д-р Ангел Енчев ще проведе специална дискусия за нуждите и рисковете от пластичните корекции.

27.08.11g.Misis UniverseСпециално за церемонията ще пристигнат и четири короновани носителки на титлата – Йеника Ханусаари от Финландия (хобедителка от 2010 година), Вайда Рагенайте от Литва (победителка от 2009 година), Марика Гедерте от Латвия (победителка от 2008 година) и Елеонора Манчева – България, победителка от 2007 година.

MARIE-THERESE GILBERT Журито бе с председател Меги Савова, както и Елеонора Манчева – Мисис Вселена 2007, и Йенника Ханнусаари от Финландия – носителка на титлата „Мисис Вселена 2010“. Тя връчи и короната на Мисис Вселена 2011 – Мойра Фармас от Венецуела.

Специална награда „Мисис Майка на Вселената“ бе присъдена на представителката на Нова Зеландия Мари-Терез Жилбер, която има девет деца и се яви на конкурса в очакване на десетата си рожба.

За всички участнички : http://www.mrsuniverseltd.com/sub/delegates2011.html

Победителки

IV подгласничка – България – Паолина Петракиева – Мисис България Вселена 2010. Има юридическо образование, работи като мениджър. Майка е на 2-годишна дъщеря. Участва в благотворителните кампании на организация “Мисис България” и кампанията„Говори открито срещу домашното насилие”, стартирана от AVON и неправителствената организация „Алианса за защита срещу домашно насилие”.

III подгласничка – Русия – Мария Ерошенко – психолог. Има детска школа за театрално изкуство, където привлича и деца от домове за сираци.

II подгласничка – Обединено Кралство – Джейн Тейлър – има 4 дъщери. Работи като водещ и организатор на събития, както и като фитнес инструктор. Само за последните 2 години е привлякла повече от 20 000 британски лири за борба с раковите заболявание посредством събития на нейната агенция за модели.

I подгласничка – Колумбия – Малка Девениш – компютърен специалист и специалист по маркетинг. Работи във фoндация, която помага на деца от бедните слоеве, които имат физически или ментални увреждания. В момeнта изгражда собствена фондация за подкрепа на жени в неравностойно положение, чието мото е, че не е необходимо да си известен или богат, за да помагаш на хората в нужда.

27.8.11g.Nagravdavane Мисис Вселена 2011 – Венецуела – Мойра Фармас – адвокат, има двама сина. Работи за фондация, която се грижи за изоставени деца и самотни възрастни хора.

източници:

gossip.erogance.eu