Полуфинал на Сомелиер на годината 2014 в Пловдив

Vihren Velkov

 

Полуфинал на конкурса Сомелиер на годината ще се състои на 1 март в ресторант Бендида на Новотела. Домакин на специалната винена вечеря, в която ще мерят сили куп претенденти за титлата, ще бъде един от най-добрите сомелиери на България – Вихрен Велков.

 

 

Shef Silvia Todorova

Петстепенното меню, подбрано за селектираните за гурме вечерята вина ще бъде подготвено от Шеф Силвия Тодорова и ще включва изискани ястия от гъши дроб, сьомга, агнешко.
По време на вечерята професионалните сомелиери ще трябва да покажат виртуозно майсторство в представянето на пет елитни български вина, умения в декантирането и не на последно място чар, с който да предразположат гостите.

 

В професионалното жури ще бъдат председателя на БАПС Михаил Марковски, Вили Гълъбова международен винен съдия в International Wine and Spirit Competition, UK,  топсомелиерите Слави Райчев и Вихрен Велков.

Според новите правила, по които се провежда конкурса тази година, особена тежест ще има оценката на винолюбителите, които са поканени на винената вечеря.