Дегустация на спиртни напитки в Любителски Клуб „Сортида” в Разлог

След две дегустации през март, които предизвикаха много голям интерес, решихме да направим една сбирка, посветена на спиртните напитки. Към това ни подтикна фабриката за спиртни напитки “Лорд” в Разлог.

На дегустацията на 7 април, което проведохме отново в хотел „Папи” присъстваха 14 души, членове на любителски клуб „Сортида” и почитатели на спиртните напитки.26.2.2009g.gr.Razlog

Целта на тази ни дегустация бе да покажем различни спиртни напитки, да разкажем по нещо за тях и начина им на консумация в съчетание с храна.

Дегустирахме ракия, водка, джин, анасонова напитка и бренди от серията “LORD”. Противно на общоприетото мнение, че такива напитки се консумират задължително със салата или ядки, ние наистина ги изненадахме с дегустационните хапки от прясна чушка, пълнена с бяло сирене, прясна краставица, нарязана на пръчици, обезкостени зелени маслини, пълнени с желе от червена чушка, филе маринована херинга и сушени плодове – смокиня, пъпеш, папая и ананас. Съчетанието на храната и спиртните напитки впечатли всеки един от гостите, които останаха приятно изненадани от резултата.