Винена вечеря с ПГ по Хотелиерство и туризъм “ Акад.Н.Неделчев “ – Сливен

Vinena Vecheria v Sliven na 3.4.2014g.На 14, 15 и 16 март в град Хисар се проведе Регионално състезание по професии между 30 училища по туризъм от Южна България. Сливенската гимназия се състезава в категориите „Най-добър млад готвач“ – Диана Минчева от ХI клас , „Най-добър млад сервитьор“ – Мария Венцеславова от ХII клас , „Най-добър млад барман“ – Калоян Миленов от ХI клас. 

Wine Dinner in Sliven on 03/04/2014

За пореден път гимназията се нареди сред най-добрите в страната, след като и през 2012 година Радостина Лазарова се състезава в категорията“Най-добър млад сервитьор“  спечели първото място в Националното състезание “ Панорама на Професионалното Образование “. По време на конкурса на Българска Асоциация на Професионалните Сомелиери  “ Сомелиер на годината “ 2014 тя взе участие в он-лайн ржима в първи кръг.

Wine Dinner in Sliven on 03/04/2014

Въпреки успеха който жъне гимназията всяка година всички постоянно обогатяват знанията и уменията си. Дойде и момента на зрялост когато преподавателите са готово да покажат пред обществеността на град Сливен какво учат техните деца в училища с професионална насоченост.

Wine Dinner in Sliven on 03/04/2014

С тази идея се осъществи и първата винена вечеря на ПГ по Хотелиерство и туризъм “ Акад.Н.Неделчев “ – Сливен на 3 април 2014 година в работният ресторант на гимназията.  Гостите на вечерята бяха впечатлени от детайлите върху който ученици се стараят да им представят техника на сервиране и декантиране. Вината подбрани за винената вечеря бяха предуставени от една от регионалните изби Едоардо Миролио. Вечерята бе организирана от ПГ по Хотелиерство и туризъм “ Акад.Н.Неделчев “ – Сливен съвместно с председателя на Българска Асоциация на Професионалните Сомелиери г-н Михаил Маркивски.

Wine Dinner in Sliven on 03/04/2014

Преди началото на мероприятието г-н Марковски имаше възможността да наблюдава и доосъвършенства подготовката на последователните действия по врема на вечерята.

Wine Dinner in Sliven on 03/04/2014

На цялата публика, ПГ по Хотелиерство и туризъм “ Акад.Н.Неделчев “ – Сливен показа оттренираните движения и действия който ще бъдат представени на Националното състезание на МОН “ Панорама на професионалното образование “ на 24 и 25 април 2014 в Международен Панаир Пловдив.