Четвърта Панорама на Професионалното Обучение 2012 година

Град Пловдив е домакин на Четвъртата Панорама на професионалното образование в България. Форумът се организира от просветното министерство, Регионалния инспекторат по образованието – Пловдив, в партньорството с бизнеса и работодателските организации. Официалното откриване ще е на 20 април пред трета палата на Международен панаир – Пловдив.

На Панорамата си дадоха среща представители на различни професии Българска Асоциация на Барманите, Българска Асоциация на Професионалните Сомелиери, Българска Асоциация по Карвинг и Българска Асоциация на Професионалните Готвачи. Създаваха се контакти, обменяха се идеи, информация и опит.

19-20.4.12g.Nacionalno_Plovdiv В областта на хотелиерството и ресторантьорството се проведоха състезания в категориите: „Най-добър млад готвач”, „Най-добър млад сервитьор-сомелиер”, „Най-добър млад барман”, „Най-добър млад хлебар-сладкар” и „Карвинг”.

 На Четвъртата Панорама на професионалното образование в България придобитите знания, умения и компетентности ще демонстрират ученици-победители от училищните и регионалните кръгове на множество състезания.

Всички участници демонстрираха качества на добри майстори, завидна сръчност, горещо сърце и голяма изобретателност.

19-20.4.12g.Nacionalno_PlovdivПриятни и емоционални бяха часовете в Палата №2, прекарани сред толкова много талантливи млади хора. Ръководители, съученици, жури и публика – всички бяхя съпричастни към вълнението на състезателите.

 Панорамата даде възможност за срещи между образованието, бизнеса, ученици и родители, за атрактивно представяне и по-широко медийно отразяване на информация за възможностите на професионалното обучение в България – информация за професионалните гимназии и изучаваните професии, условията и възможностите за постъпване, обучение и завършване на професионално образование, възможностите за реализация на пазара на труда и/или прехода към висше училище.

На 20 и 21 април 2012 г. във втора палата на Международен панаир – Пловдив, в рамките на Панорамата се проведе и Национална Кулинарна Купа България 2012 г. Тя е най-голямото кулинарно състезание провеждано на територията на Република България, даващо изява на младите готвачи, сладкари, бармани и сомелиери от цялата страна да покажат умения и да премерят сили.

Източници:

www.gustonews.bg

www.pgt-zlatarov-plovdiv.com