Сляпа дегустация на претендентите за Регионален конкурс “ Сомелиер на Годината “ 2014 в град Варна

sastezateli regionalno 2014 VarnaНа 15 март във Варна се проведе четвъртият полуфинал на националния конкурс Сомелиер на годината 2014. В него за правото на бъдат финалисти се бориха трима сомелиери от Североизточна България, които успешно са преминаха през първия етап на конкурса он-лайн тест и казус. Домакин на събитието е любимият на много поколения и гости на града ресторант Marche в комплекс Хоризонт.

Georgi Kirov

Динамичното развитие в света на виното не подминава и морската столица в нея се включиха трима претенденти за регионалното състезание. В него участие взеха Георги Киров който е мениджър на Коктейл Бар Cheers, Йордан Адолфов – служител на Hotel Management и Владислав Димитров сомелиер на Sana Park Resort в Св. Св. Константин и Елена.

Jordan Adolfov

Първата задача за състезателите в регионалният конкурс е сляпата дегустация на 8 вина от цялата страна. Описание на вината и препоръка за храна към всяко едно от вината дадоха претендентите за едно бяло пенливо вино,едно пенливо розе, две тихи бели вина, две тихи розе вина и две червени. Свойте оценки участниците дадоха в съобразени с международните правила дегустационни таблици.

Vladislav Dimitrov

Втората  задача от надпреварата за кандидатите в Регионалният конкурс е декантиране на червено вино. Очаквайте скоро и повече снимков материал за представянето на състезателите в декантирането пред жури. 

Regionalno 2014 Varna