Курс по сомелиерство в София през месец ноември 2018

Добре дошли в сайта на Асоциация на Сомелиерите в България – АСБ и Българска Асоциация на Професионалните Сомелиери – БАПС!

Години наред ние предлагаме обучения по сомелиерство в цялата страната. Независимо дали се интересувате от виното като любител или професионалист, това е мястото за вас.

Освен тематични дегустации, презентации, винени вечери, частни и фирмени образователни лекции, индивидуални и групови винени турове, консултации и изготвяне на лична колекция с вина, АСБ и БАПС провежда и обучения. Видовете предлагани са както за професионално ангажирани, така и за любителите на божествения еликсир.

В средата на месец ноември 2018 г. асоциацията ни организира обучение по сомелиерство в София с лектор г-н Михаил Марковски, който е председател на АСБ и БАПС!

Michael MarkovskiПрофесионална кариера: 16 години Банкетинг Мениджър в Шератон София Хотел Балкан; Хотел „Феста Барсело Премиум София“. Той е първият българин взел участие в международен конкурс за титла „Най- добър сомелиер на света“ Атина 2004. Преподавал е: сервиране и технология на напитките в „Швейцарски колеж за хотелиерски мениджмент“, „Европейски колеж за хотелиерски мениджмент“ София. Преподавател е по сервиране и предлагане на вино към Асоциация на професионалните гимназии в България, повече от 10 години е жури на регионалните и националните състезания “ Панорама на професионалното образование в България“ организирани от МОН, HRC кулинарна академия в София. Почетен член на Дегустационната комисия за Националния конкурс за Розе „Златен киликс“ Казанлък 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017 г. Съорганизатор на конкурсите “ Сомелиер на годината “ и “ Вино на годината „.

Курсът е насочен е за любители, хора с отношение към виното, храната и удоволствието от правилното им съчетаване. Обучението е базисно и засяга темите: история на виното, лозарство, винарство, винени региони, органолептичен анализ, дегустация, температурен режим, съхранение, сервиране, декантиране, съчетание на вино и храна, модни тенденции,

Датите за курса са 17 и 18 ноември 2018г. ( събота и неделя ) от 11:00 до 16:30 ч. Мястото на провеждане e ресторант Pinch of Pepper, ж.к. Изток, ул.“ Академик Методи Попов“ N 24А. Кътче в София, където може да се потопите в атмосферата на вкусна храна и вино, в неповторим уют и професионално отношение към всеки детайл.

За да се запишете моля изпратете вашето запитване на имейл адрес: sommelierbgcoordinator@gmail.com. Записванията са до 9 ноември ( включително ). Телефонен номер: +359882294690

Оставащи места: 2 бр.

Курсовете се провеждат при минимум 10 записали се!

            Програма

от           до           Първи ден

11:00     13:30     Теория

13:30     14:00     Пауза

14:00     16:30     Теория и практика

от           до           Втори ден

11:00     13:30     Теория

13:30     14:00     Пауза

14:00     16:30     Практика

Ще научите:

    Как се е развило винарството през годините

    Какви са модните тенденции в процесите на производство

    Какво да търсите във виното

    Как се дегустира вино

    На каква темпрература се консумират видовете вино

    Какви чаши са най подходящи за видовете вино

    Как да изберем вино от рафта

    Церемонията по декантиране и неговата цел

    Да декантирате вино

    Правилното съчетаване на вино и храна

Ще получите:

    При участие и в двата дни на обучението се издава сертификат

    Индивидуална консултация по време на обучението

    10 % отстъпка ако организираме ваше мероприятие

    Материали за водене на записки

    Базисни знания и умения в сомелиерството

    Дегустация на български и вносни вина

За професионалното обучение програмата е по натоварена и като време и като тематики. Всикчи желаещи могат да се свържат с нас на имейл адрес: sommelierbgcoordinator@gmail.com

Желателно е всички участници да са с удобни дрехи и без автомобил във вторият ден от обучението.

За момента разполагаме с ограничен брой места, затова по време на курсовете не се допуска присъствието на други лица, освен курсистите, които са регистрирани и заплатили за курса.