Благотворителна вечер в лятната академия на изкуството „Огънят на Орфей“

Световно известният виртуоз пианист Милчо Левиев и джаз певицата Вики Алмазиду пиха вино в Девин. Те бяха специални гости на благотворителна вечер в спа хотел „Персеник“ в полите на Родопите. Събитието бе в програмата на лятната академия за изкуство „Огънят на Орфей“.

Пред дипломатическия и бизнес елит гласове извиха сопраното Десислава Стефанова, баритонът Иван Кабамитов и тенорът Симоне Анджипи от Италия.

Освен на оперните бисери  гостите се насладиха и на уникалното петстепенно меню, приготвено от главния готвач Иван Иванов. Поширана сьомга върху спаначено канапе, запечени патешки гърди с мед и сос от сини сливи галеха небцата на познавачите. Председателят на Българска Асоциация на Професионалните Сомелиери  Михаил Марковски разясни качествата и вкусовете на отбраните вина. Червеното „Енигма Мерло“ толкова се хареса на Милчо Левиев, че с чаша в ръка той намери повод и да посвири на пианото в ресторант „Енигма“.

Вечерта приключи с благотворителен търг на картини, рисувани от деца от майсторския клас по изобразително изкуство на художника Иван Арабаджиев, заредени от него с рейки енергия.

Източник: paper.standartnews