Винена Попрелка Банско 2008

vinena.poprelkaИдеята на организаторите от община Банско, Сдружението „Дърмън“ и хотел “ Кемпински Гранд Арена “ бе да срещнат клиенти и ценители на вина с техните производители и вносители на класни вина, които не се намират във всички магазини,предаде БТА.

“ Банско, каза председателя на Сдружение “ Дърмън “ Владимир Колчагов, е курорт, който привлича туристи от цял свят и хора, които могат да си позволят и скъпи вина, каквито ние искаме да им покажем.

Председателят на Общинския Съвет в Банско Георги Икономов каза, че: „Грозде в града не се отглежда, но във всеки дом се намира вино.Правим хубаво вино и заедно с прочутите бански мезета, то е неизменна част от нашата трапеза,каза още той.

Идеята на организаторите на Винена попрелка е в бъдеще тя да се съчетае с организирания празник на “ Банско мезе „.

Заедно с ценителите, в седянката участваха и професионални сомелиери, но те както и всички останали, имаха правото на един глас при определяне на победителя в конкурса за “ Най-добро вино на попрелката“.

Наградата бе уникална дърворезба, изработена от бански майстори.Организаторите съобщиха, че са започнали поредица от благотворителни инициативи които имат за цел да съберат средства за подпомагане на даровити деца или за нуждаещи се от лечение.

източник:dnes.bg